Distonia neurovegetativă – un dezechilibru cauzat de STRES care poate fi combătut

Zi de zi starea noastră psihică este marcată de tensiune, panică, pericol iminent. În limitele normale această stare este pur și simplu un răspuns psihologic temporar la percepția „pericol real sau amenințare” și permite organismului să se adapteze la situații stresante.

Sistemul nervos autonom sau vegetativ este parte a sistemului nervos periferic care coordonează toate funcțiile vitale și activitatea organelor interne și nu  poate fi controlat conștient. Funcțiile vitale coordonate sunt respirația, ritmul cardiac, presiunea sangvină, digestia. Sistemul nervos vegetativ are două componente, sistemul nervos simpatic, care este responsabil pentru situațiile de urgență, când organismul este în alertă, și cel parasimpatic, care asigură nevoile zilnice, când organismul este în repaus, relaxare, regenerare. Cele două sisteme sunt antagonice. Un exemplu este acela al funcției sistemului parasimpatic de a scădea tensiunea arterială din corp, în timp ce cel simpatic crește tensiunea arterială din corp.Activitatea noastră, energia și concentrarea sunt inhibate de această stare de tensiune, dezechilibru și ne întrebăm: ce a determinat apariția acestei stări? Răspunsul este simplu: Un dezechilibru la nivelul sistemului nervos autonom.

Sistemul nervos autonom reacționează rapid și de aceea este extrem de important ca cele două componente ale sale să fie în echilibru și să funcționeze normal. Activitatea lor este activată constant în funcție de nevoi, una sau alta devenind dominantă în funcție de circumstanțe.

Dezechilibrul dintre cele două determină apariția distoniei neurovegetative care se manifestă printr-o multitudine de simptome mai ales somatice, cum ar fi palpitațiile, senzația de sufocare, dureri la nivelul pieptului și toracelui, senzația de nod în gât, greață, cefalee, contracții musculare, senzația de teamă, nervozitate. Cauzele generale care duc la afectarea echilibrului dintre cele două sisteme sunt stresul, oboseala excesivă, dezechilibrul emoțional. Tratarea distoniei neurovegetative se face în special prin înlăturarea sau diminuarea cauzelor. Aceasta apare în special la femei care nu au probleme grave de sănătate, chiar dacă manifestă toate aceste simptome.

Este important să avem răbdare și un plan bine pus la punct pentru a putea diminua cauzele acestor manifestări extrem de neplăcute și chiar să apelăm la suplimente alimentare care să ne ajute  în acest demers, pentru a ne  recâștiga echilibrul nervos. Acest lucru este posibil prin administrarea de combinații care conțin extracte vegetale, magneziu și aminoacizi esențiali prezente în produsul Remostabil.

Triptofanul, un aminoacid esențial care este precursor al serotoninei, hormonul fericirii, menține buna dispoziție, reduce anxietatea și previne depresia, îmbunătățește atenția, memoria, învățarea și îmbunătățește calitatea somnului.

Extractul de roiniță, prin efectul său sedativ, ajută la depășirea stresului mental, susține relaxarea și favorizează apariția somnului. Aceasta are și proprietăți antioxidante, carminative și antispastice.

În reducerea hiperexcitabilității, palpitațiilor un rol important îl are păducelul, care reglează activitatea cardiacă prin echilibrarea aportului și consumului de oxigen la nivelul cordului, reduce starea de tensiune, de neliniște și iritabilitate. El contribuie și la obținerea unui somn bun.

Un rol important în stabilirea echilibrului nervos îl are și Magneziul de origine marină care este mai bine asimilat și contribuie la reducerea oboselii psihice și a extenuării.

Extractul de mac californian și passiflora, care prin efectul lor sedativ îmbunătățesc calitatea somnului natural, ajută la depășirea stresului, susțin relaxarea și ameliorează stările de tensiune psihică.

Sursa articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *